Koronaturvallinen yhteys työterveyteen flunssan oireissa

Jos sinulla on flunssan oireita, voit sopia poissaolosta oman esihenkilösi kanssa työnantajasi ohjeiden mukaisesti ja jäädä lepoon. Mikäli flunssan oireet jatkuvat, tee ensin testi Omaolo-palvelussa. Jos tarvitset työterveyslääkärin arvion tilanteesta, voit varata etävastaanoton. Lue lisää.

AJANVARAUS JA ASIAKASPALVELU: avoinna ma-to klo 8.00 - 16.00, pe klo 8.00 - 14.00

Nurmijärvi, Klaukkala, Tuusula, Järvenpää ja Mäntsälä: 09 4139 0100

Länsi-Uusimaa (Karkkila, Lohja ja Vihti): 09 4134 0100

Keusoten henkilöstö: 09 4133 0100

24.3.2020:

Koronavirustiedote kunta-asiakkaille:

Työterveyshuollon varautuminen ja palvelutuotannon muutokset

 

Koronavirusepidemian aikana palvelemme asiakkaitamme lisäämällä työterveyshoitajien ja sairaanhoitajien neuvontapuhelinaikoja, jotka varataan soittamalla ajanvarausnumeroomme.

 

Emme toistaiseksi ota toimipaikkojemme vastaanotoille henkilöitä, joilla on hengitystieoireita vaan palvelemme heitä etäyhteydellä. Näin suojelemme muita asiakkaita ja hoitavaa henkilöstöä tartunnalta.

 

Hoitaja voi kirjoittaa hengitystieinfektiossa sairaslomaa puhelinkeskustelun perusteella tai videoyhteydellä 5-9 päivää riippuen siitä, mitä työnantajan kanssa on sovittu. Hoitaja konsultoi tarvittaessa lääkäriä jatkotoimenpiteiden ja -sairausloman tarpeesta.

 

Työterveyshuollon palvelut ovat 25.3. alkaen saatavilla myös mClinic -videoyhteyksien välityksellä. Uusi nyt käyttöön otettava järjestelmä takaa tietoturvalliset etäyhteydet niin työkyky- kuin työterveysasioissa. Järjestelmä on kaikkien työterveyshuollon ammattilaisten ja asiantuntijoiden käytössä, myös työterveyspsykologien, työfysioterapeuttien ja ravitsemusterapeutin. Uudella videovastaanotolla sekä lisäämällä puhelinvastaanottoaikojamme pyrimme osaltamme tarjoamaan tukea yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen ylläpitämisessä.

 

Etävastaanoton käyttöönotto edellyttää täydennystä työterveyshuollon toimintasuunnitelmaan. Lisätietoja tästä saatte omalta työterveyshuollon yhteyshenkilöltänne.

 

Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja terveydenhuollolle annettavia ohjeita.

Suosittelemme myös seuraamaan epidemiatilannetta ja toimenpidesuosituksia.

 

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-yrityksille

 

Riskiryhmään kuuluvien työntekijöiden työnkuvan ja työtehtävät määrittelee työnantaja, joten ohjaamme työntekijän ensisijaisesti keskustelemaan esimiehen kanssa työnkuvasta. Jos työntekijä ei ole esimiehensä kanssa saanut asiasta sovittua, olemme työntekijän tullessa vastaanotolle tarvittaessa yhteydessä esimieheen. Työnantajan tai työntekijän pyynnöstä tehtävän työntekijän työkyvyn arviossa tehdään lausunto sopivuudesta.

Noudatamme THL:n ohjeistusta riskiryhmistä. Toimintakäytäntönä pidetään, että jos työntekijä on selkeästi riskiryhmässä, niin silloin suositellaan, ettei hän työskentele sellaisessa työssä, missä kohdataan hengitystieinfektioisia potilaita eli tartuntariski on selkeä. Muihin työtehtäviin työntekijä ei yleensä ole työkyvytön.

 

Toivomme muun toiminnan, kuten terveystarkastusten ja työkykyarvioiden, jatkuvan normaalisti, jos mahdollista. Työpaikkaselvityksiä ja muita sovittuja tapaamisia voidaan tehdä pientyöpaikoilla edelleen normaalisti tapauskohtaisesti sopimalla tai aloittaa selvityksen tekeminen etäyhteydellä. Tällöin myöhemmin epidemian laannuttua järjestetään työpaikkaselvityksen täydentämiseksi vielä lyhyt työpaikalla käynti työolosuhteiden havainnoimiseksi ja arvioimiseksi.

TOIMIPAIKAT

NURMIJÄRVI: Keskustie 5, 01900 Nurmijärvi

KLAUKKALA: Vaskomäentie 2, 01800 Klaukkala

TUUSULA: Kotorannankuja 10, 04310 Tuusula

JÄRVENPÄÄ: Sibeliuksenkatu 14, 04400 Järvenpää

MÄNTSÄLÄ: Mustamäentie 42, 04600 Mäntsälä

 

KARKKILA: Valtatie 26 E, 03600 Karkkila

LOHJA: Liessaarenkatu 3, 08100 Lohja

VIHTI: Nummenselkä 2, 03100 Nummela

HYVINKÄÄ: Sähkökatu 28, 05800 Hyvinkää

Copyright © 2018 Keski-Uudenmaan Työterveys Oy. All rights reserved.